top of page

De vraag


Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) was toe aan een nieuwe inspirerende werkomgeving die past bij de huidige tijd en de huidige werkwijze. Het kantoor had standaard kantoorgangen, voornamelijk kleine kantoren en een aantal vergaderzalen. Er was weinig verbinding en de mogelijkheden om samen te werken waren beperkt. De wens was een open kantoor met een doorzicht naar buiten en tussen de zones, zodat het geheel frisser en lichter zou ogen.De oplossing


Een kantoor met verschillende werkplekken die passen bij het werk dat je doet. Wil je geconcentreerd werken? Dan kies je de achterste stille kamers. Wil je zitten op een plek waar reuring is? Dan kies je voor een open werkplek. De nieuwe werkplek is meer open; er zijn meer zichtlijnen gecreëerd en het onderling contact tussen de collega’s is veel groter. Het plein, waar zowel interne als externe ontmoetingen plaatsvinden, is ruimer, warmer en lichter. Het bureauwerkgebied is verdeeld in open en gesloten kantoren met goede akoestische voorzieningen. De nieuwe kantooromgeving is in gebruik sinds de zomer van 2022 en wordt zeer positief ervaren door alle medewerkers en bezoekers van VGN.


VGN: “De ruime keuze aan werkplekken bevalt iedereen prima, de ruimtes om digitaal te vergaderen zijn populair en Het Plein is in trek voor bijeenkomsten, feestjes en gezellige ontmoetingen. Dat is een grote toegevoegde waarde voor ons als koepelorganisatie. Iedereen is enthousiast over de kleuren.”


Meer lezen: https://smartwp.lingacms.nl/upload/sw_220a4a1d/Verslag_VGN.pdf

• In samenwerking met LSa
• Fotografie René Gonkel
• Uitvoering 2022

Vereniging Gehandicapten Zorg

Een open kantoor, met een doorzicht naar buiten en tussen de zones, voor een frisser en lichter geheel.

bottom of page