top of page

De vraag


Fundeon was hét kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de Bouw en Infra. Het bedrijf was gehuisvest in twee kantoorpanden op het Bouw & Infrapark in Harderwijk. In verband met verbouwingsplannen vroeg Fundeon mij om een huisvestingsonderzoek uit te voeren. Daarbij hield ik rekening met twee belangrijke criteria, de visie op de eigen organisatie en een Programma van Eisen.Het resultaat


Samen met alle betrokken partijen hebben we het (her)huisvestingsplan, het interieurontwerp, de technische uitwerking, de aanbesteding en de financiële en technische begeleiding verzorgd. Het resultaat is een flexibele, functionele werkomgeving met logische structuren. Een werkomgeving met een open uitstraling, zowel voor de werknemers als de bezoekers van het Bouw & Infrapark.

Voor het ontwerp heb ik gekozen voor een flexibele inrichting die meebeweegt met veranderingen in de organisatie. Het gebouw Het gebouw is ingedeeld in twee verschillende zones. De zone langs de gevels heeft kleine kamers en de andere zone in het middengebied biedt de medewerkers alle mogelijkheden om in teamverband formeel en informeel samen te werken en te vergaderen.

Voor de werkzone langs de gevels heb ik gekozen voor rustige kleuren en materialen. In de middengebied zorgen accentkleuren voor een duidelijk onderscheid tussen de verschillende functies. In de open ruimten worden collega gestimuleerd om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Hier heb ik gekozen voor bijzondere materialen die refereren aan de bouw en perfect passen bij de sfeer van Fundeon.

De medewerkers zijn blij met de flexibele werkplekken en de prettige sfeer. De nieuwe indeling van het gebouw komt de interne samenwerking absoluut ten goede.

• in dienst van op ten noort blijdenstein
• fotografie Kim van Zwieten

Revitalisering Fundeon

Een werkomgeving die de interne samenwerking bevordert

bottom of page