top of page

De vraag


Portaal Leiden kocht in de binnenstad van Leiden een oude textielfabriek, genaamd Nieuwe Energie. Het complex is geheel gerenoveerd door architectenbureau J. van Stigt en ik kreeg de opdracht om een passend interieur te ontwerpen voor woningbouwvereniging Portaal Leiden. De wens van de opdrachtgever? Een sfeer die bij Portaal past en een ontwerp dat naadloos aansluit bij de architectuur.


Het resultaat


Samen kun je meer dan alleen. Door de fijne samenwerking met de opdrachtgever heb ik alle wensen in kaart kunnen brengen en een identiteit gecreëerd die past bij Portaal. En door de intensieve samenwerking met architect heb ik een ontwerp gemaakt waarin architectuur en interieur echt één zijn.

Het interieurontwerp bestaat uit twee onderdelen. De multifunctionele zalen en het bedrijfsrestaurant op de begane grond en de woonwinkel en de werkomgeving op de verdieping. Het kantoor heeft een bijzondere uitstraling door de enorme hoogte met sheddaken. Om hier verschillende open en gesloten kantoorruimten te creëren, heb ik gekozen voor insteekvloeren. Een houten catwalk zorgt voor verbinding tussen de twee kantoorruimten. Hier vind je ook alle gemeenschappelijke functies zoals de centrale ontmoetingsplekken, serviceblokken en ruimte voor informeel overleg. Door deze rumoerige activiteiten te centraliseren, blijven de open werkplekken rustig en flexibel en is iedereen blij. En als iedereen blij is, ben ik dat ook.

• in dienst van op ten noort blijdenstein
• fotografie René Gonkel

Portaal Leiden in de Nieuwe Energie

Een uniek interieurontwerp dat naadloos aansluit bij de architectuur

bottom of page