top of page

De vraag


De wens van HEMA was een transformatie van de directieafdeling op de derde verdieping van het hoofdkantoor in Amsterdam. Een directieafdeling ingericht voor activity based werken, met behoud van de typerende HEMA-identiteit. En deze verbouwing moest zo snel mogelijk gerealiseerd worden.
De oplossing


Het kantoor is, naar wens van de opdrachtgever, ingericht met maatschappelijk verantwoord meubilair. Circulair gebruik maken van materialen staat bij HEMA hoog in het vaandel, de stoelen zijn dan ook gemaakt van PET-flessen en het tapijt is 100% recyclebaar.

De verschillende ruimten zijn aangekleed met frisse kleuren, HEMA-artikelen en foto’s. De inrichting van elke ruimte sluit aan bij het doel van de ruimte. Zo is er in de creatieve ruimte een wand waarop geschreven kan worden. En om het creatieve proces te stimuleren, is er een verrijdbare tribune geplaatst in plaats van stoelen. Binnen een paar weken was de verbouwing klaar. Het resultaat is verbluffend en echt HEMA.


Erik de Wit Facilitair operations manager: “We willen het hier zo leuk mogelijk maken voor de collega’s. Want werken moet natuurlijk ook gewoon leuk zijn.”

• In samenwerking met Procility
• Uitvoering 2021

HEMA Directieafdeling Hoofdkantoor te Amsterdam

Frisse kleuren en efficiënt gebruik van ruimten; het getransformeerde hoofdkantoor van HEMA is ‘echt HEMA’

bottom of page