top of page

De vraag


De uitgestrekte en groene locatie op de Veluwe van Bouw en Infra Park was ooit het speelveld van militairen. In de jaren dertig van de vorige eeuw deed het park dienst als de Willem George Frederikkazerne. Hoewel volledig gemoderniseerd, is de bouwstijl van de kazernegebouwen zoveel mogelijk behouden. De invulling is wel fundamenteel anders. Wat vroeger dienst deed als paardenstal en later als garage voor militaire voertuigen, is nu het moderne podium van veel grote evenementen als congressen en bedrijfsevents. Nadat ik al verschillende gebouwen op het terrein heb mogen inrichten was het nu tijd voor een nieuwe indeling en een nieuwe look & feel voor het congrescentrum. De wens was meer zalen in verschillende afmetingen voor het gewenste gebruik, voorzien van de laatste technieken met een moderne uitstraling die past bij deze tijd.
De oplossing


Een congrescentrum waarin Iedere vergaderzaal een eigen thema heeft van materialen die in de bouw en Infra worden gebruikt, zoals Asfalt, Beton, Grond, Hout, Spoor, Staal en Water. Het thema vind je terug in de kleurstelling, aankleding en vloerbedekking van de zaal. Het meubilair is hergebruikt, opgeknapt en in kleur aangepast bij de materialen. De zalen aan de gevel hebben grote raampartijen waardoor ze ruim en licht zijn.


Erik Kerssies, directeur Bouw & Infra Park B.V.


“Suzanne is een architecte die door goed te luisteren, de wensen van de opdrachtgever vertaalt in een origineel en creatief ontwerp zonder daarbij de praktische bruikbaarheid uit het oog te verliezen. De metamorfose van ons congrescentrum en ons eigen kantoor is daar een sprekend voorbeeld van!”


• Uitvoering 2021

Bouw & Infrapark Congrescentrum te Harderwijk

De monumentale panden van de voormalige kazerne zijn getransformeerd tot een congrescentrum met een moderne uitstraling die past bij deze tijd

bottom of page