top of page

De vraag


Breede Vliet in Hoogvliet is een nieuwe locatie van Argos Zorggroep. In dit huis wordt onderdak geboden aan 180 bewoners met dementie. De bewoners zijn verdeeld over tien woonzorgroepen waaronder groepen voor jonge mensen met dementie en PG-intensief. Argos Zorggroep was op zoek naar een ontwerp voor de diverse ruimten. De thema’s healing environment, herkenbaarheid, huiselijkheid en luxe waren hierbij heel belangrijk. Het welzijn en welbevinden van de cliënten gaan altijd boven alles.
 

De oplossing


Voor de appartementen, zit- en eetkamers, brasserie en welzijnsruimten zijn in samenspraak met specialisten van de verschillende werkgroepen kleuren en materialen voor de vloeren, wanden, gordijnen en vitrage gekozen, gevolgd door het meubilair en de verdere inrichting. Aan de hand van schetsen, moodboards en presentaties heeft de werkgroep voor de woonzorggroepen vier verschillende huisstijlen gekozen. De bewoners hebben In juni 2022 hun intrek genomen in de nieuwbouw en zij voelden zich er snel thuis. De verschillende zitjes, kleuren en (herkenbare) meubels hebben tevens een sterke positieve invloed op het gedrag van de bewoners. Ook  verwanten en medewerkers zijn erg enthousiast over de nieuwe locatie.


Rob Sonnemans, Procesbegeleider Argos Zorggroep: “Geen enkele moeite is Suzanne te veel, plannen worden onderbouwd met stalen voor kleur en stoffen. Ik heb onze samenwerking als zeer prettig en constructief ervaren.”

• Fotografie René Gonkel
• Uitvoering 2021

Argos Zorggroep

Bij Argos Zorggroep gaat het welzijn en welbevinden van de cliënten boven alles.

bottom of page