top of page

VGN met LSa op weg naar een inclusieve hybride werkplek

Het huisvestingsproject bij de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is een schoolvoorbeeld van optimale samenwerking. SWP-partner LSa is specialist op het gebied van organisatiegericht huisvesten.De projecten die de experts van LSa samen met alle opdrachtgevers doorlopen zijn intensief. Goede samenwerking is daarbij onmisbaar. Aan het woord (op de foto van links naar rechts) Ellen van den Brink van VGN, Suzanne Wielart van Suzanne • ontwerpt, Tys Pereboom van Hegeman Bouw & Infra en Johan Al van LSa.


De eerste stappen


Het huisvestingsavontuur van VGN start in 2021. De organisatie is toe aan een nieuwe werkomgeving die past bij de huidige tijd en de huidige werkwijze. Het kantoor heeft standaard kantoorgangen, voornamelijk kleine kantoren en een aantal vergaderzalen. Er is weinig verbinding en de mogelijkheden om samen te werken zijn beperkt. Daarnaast is de ruimte weinig inspirerend. Het Paarse Plein is de plek waar ontmoetingen plaatsvinden en bezoekers ontvangen worden. Deze ruimte is in trek, maar de paarse tinten en de gedateerde indeling, smeken om vernieuwing.


Ellen: “We zaten als VGN in die setting sinds 2008. Een aantal jaren geleden waren er al plannen en zijn er zelfs ontwerpen gemaakt voor een nieuwe werkomgeving, maar die zijn helaas op niets uitgelopen. In 2020 besloten we de draad weer op te pakken en zijn we gaan nadenken over onze wensen en behoeften voor een nieuwe hybride werkomgeving. Corona gooide even roet in het eten, maar toen we elkaar weer voorzichtig op kantoor konden ontmoeten, besloten we dat we moesten doorpakken. De wens van onze directeur was een open kantoor, met een doorzicht naar buiten en tussen de zones, zodat het geheel frisser en lichter zou ogen.


Belangrijk was dat het kantoor geschikt zou zijn voor werken na corona, maar ook tijdens corona. Want wat als de coronaperiode langer zou duren? We hebben LSa gevraagd om met ons mee te denken over onze manier van werken en hoe die nieuwe werkomgeving het beste ingericht kan worden, zodat het een prettige en functionele plek wordt. Zij hebben ons vervolgens in contact gebracht met Suzanne en via een onderhandse aanbesteding met Hegeman Bouw & Infra.”Benieuwd naar het hele interview, lees hier verder.


Comments


bottom of page